2014. április 12., szombat

You are Ahmet now



3. Nap

Tegnap este megbeszéltük hogy nyolckor elindulunk takarítani a partot. Nyolcra végül a csapatnak több mint a fele átért a másik lakásba és a tunéziaiak elkezdték főzni a reggelit. Közben Gerogiana, Juli és én az erkélyen beszélgettünk a bolgár csajjal; szóba került hogy ő nemcsak fekete hanem fehér boszorkány is és hogy minden reggel megiszik egy csiitalt amitől egyensúlyba kerül a lelke. A csí ital igazából víz és valami magok de ezt nem árultuk el neki. Sajnos egy idő után úgy érezte hogy nem vagyok elég kedves vele ezért megpróbálta kiűzni belőlem a rossz szellemeket. Érzésre ugyan az mint eddig de ki tudja.
Reggeli után lementünk a partra hogy kicsit megtisztítsuk a szeméttől, a legszebb találatom egy alig használt pulóver volt félig elásva.
11 kor úgy éreztük hogy eleget dolgoztunk, vettünk sört és kiültünk az erkélyre meginni, előtte a lányok megpróbálták befenyíteni a helyi óvodásokat hogy ne dobáljanak vizes lufikat a kóbor kutyákra, valahogy megértették mert onnantól minket próbáltak eltalálni az ötödikről.
Ebéd után Gerogianával elmentünk sétálni a tengerpartra, Yusuf a lelkünkre kötötte hogy ne menjen senki se egyedül arra mert „on the beach things happening, not by the Kazanli people but the syrian workers”. Azt nem tudtuk meg hogy mik azok a dolgok amik történnek és egy vendégmunkást sem láttunk, csak 4-5 bazinagy döglött medúzát.
Délután végre megnéztük Mersint (csak 3 nap kellett hogy legalább egy kis értelme legyen a blogom címének bár élő teknőst még nem láttunk). Két részből áll, a régi negyedben van a bazár, 10 baklaváért eredeti Tommy Hilfiger pólókat lehet kapni, de ha veszel kettőt akkor még egy eredeti Converse cipőt is hozzád vágnak. Mivel 10 pénz kb 1000 forint a Gitáristen megérezte az üzleti lehetőséget, de sikerült lebeszélni a nagybevásárlásról.
A város új részén csak egy nagy bevásárlóközpontot néztünk meg, minden ugyanaz mint otthon csak itt a Mekiben a patkányhúst nem röfinek hívják hanem marhának.

Hazafelé Yusuffal beszélgettem, Ő a helyi húsbeszállító/mentor így nagyon sok embert ismer, a városban is féláron ettünk egy helyen ahol a haverja a tulaj. Yusuf nem tudja megjegyezni a nevemet, megpróbált egy kis ideig Ahmetnek hívni de mondtam hogy ezt talán nem kéne erőltetni így inkább kilóméterekről üvölti hogy „meeeen” akkor 50% hogy velem akar beszélni, 50 hogy Lucával.

 Amúgy fogalmam sincs mennyi igaz a történeteiből de ha a fele az, akkor tud olvasni a nők gondolataiban, egyszerre 10 emberrel tud megverekedni úgy hogy győz, neki azért nem kell tetkó mert a késszúrások a vállán sokkal kifejezőbbek és az ujját egy motorbalesetben vesztette el. Ezt mondjuk pont elhiszem bár azzal a résszel vitatkoznék hogy a kamionosnak jobban fájt.
Most indulunk a welcome partyra kiváncsi vagyok mit értenek ez alatt…………
De előtte egy kis Facebook buli, ülünk nyolcan egy asztal körül mindenkinek a kezében telefon és egy hang nélkül Facebookon beszélgetünk, valaki lőjjön le.

Helyi étterem, ismerik a tulajdonost, miután elmentek a vendégek mehetett a török zene és helyi táncokat tanítottak. A Gitáristen hithű muzulmánként eddig nem ivott alkoholt, itt megitattak vele egy pohár ouzo szerű italt és kiderült hogy nem csak a gitároknak hanem a táncparkettnek is ő az ördöge.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése