2014. április 10., csütörtök

Séták



Mersin 2 nap
Reggelre mindenki megérkezett, az olasz srácnál (Luca) még ébren is voltam, a tunéziai Gitáristen meg felébresztett hogy köszönjön hajnali négykor, nagyon kedves volt tőle rögtön a szívembe zártam.
A helyi zöld megoldás a meleg víz szükségletre, hogy minden ház tetején van néhány bazinagy fémhordó, a benne lévő vizet a nap felmelegíti, ez van bevezetve a zuhanyzóba. Talán végig kellett volna gondolnom az éjszakai napfényhiány és a vízhőmérséklet közti összefüggéseket mikor reggel megpróbálok zuhanyozni, de a hideg vízben legalább kétszer olyan frissítő volt és feleannyi ideig tartott.
Mivel még mindenki aludt kivéve a bolgár csajt aki valami borzalmas keleti zenére végzett reggeli arcaerobicot (tényleg.) őt inkább nem zavartam átmentem a másik lakásba netezni. A tegnapi kismacska már ott volt, így számomra is kiderült hogy az előző nap az egyesület kiskedvencén sikerült példát statuálnom a kóborállatok számára. Mire sikerült feltölteni az első bejegyzést Juli is felébredt és hogy elhitessük a többiekkel milyen jófejek vagyunk önként elkészítettük a reggeli rántottát. A srácok el voltak ájulva hogy milyen konyhaművészettel voltunk képesek ilyen csodát alkotni pedig csak paprikára öntöttünk felvert tojást mert itt nyilván nincs semmilyen disznóhús.
Reggeli után kimentünk a tengerpartra, meg is találtuk az első teknősünket, aki a vártál nagyobb és sajnos sokkal kevésbé élő volt.

Délután a nagysikerű reggelire tekintettel kijelöltek minket ebédfőzésre is, így besétáltunk a kilencujjú mentorral Yusuffal hogy bevásároljunk. A Gitáristent valószínűleg 4 napon belül meg fogják verni, jelenleg úgy zajlik a séta hogy minden embernek aki meglát (kocsmában dominózók, bolti eladók, buszon utazók, random csövesek) odaüvölt törökül egy sziát és integet hozzá.
 Lezajlott a mai napon a kedvenc beszélgetésem Georgiana (román csaj) és Malina (bolgár csaj) között egy az úton átfutó kakast meglátva.
M: Nálunk is vannak ilyenek otthon, néha összeengednek kettőt és a lábukra kést szerelnek.
G: van nálatok kakasviadal?
M: van meg kutyaviadal is
G: és nem illegális?
M: nem
G: nem hiszem el Eu ország vagytok biztos hogy illegállis
M: mondom hogy nem
G: nem büntetik érte az embereket?
M: de
G: tudod mit jelent az a szó hogy illegális? azt hogy nem törvényes és büntetést kapnak érte
M: jó ha hozzánk angolok jönnek akkor arról beszélgetünk hogy hova visznek teázni meg ilyenek nem ilyen bonyolult szavakról

Este paprikás krumplit főztünk, sajnos csak a végén vettük észre hogy a hülye törökök nem írták rá a pirospaprikás zacskóra hogy nem édes hanem erőspaprika van benne.
Végtelenül nehéz úgy pókerarccal enni, hogy közben az embernek meggyullad a szája és nem lát a könnyektől. Az olasz srác kért repetát, az olasz csaj meg nagyon megdícsérte a fűszerezést, kicsit elkezdtem tartani hétfői naptól mikor ők fognak nekünk főzni.
Vacsora után megérkezett Seyhan a főszervező hogy eligazítson, egy hónapig takarítjuk a partot és készülünk valami előadással a helyieknek (remélem Flashmob lesz a főtéren…..) utána kezdődik a költési időszak onnantól éjszaka fogunk őrjáratozni a parton.
Van egy kis vita hogy mennyi az étkezésre fordítható közös keret, a lányok izgulnak hogy nem lesz elég a kijelölt keret a hó végéig.
Megtanultam hogy egy állatmentéssel foglalkozó önkéntes csoportban még végszüksége esetén sem szabad azzal viccelni hogy semmi baj legfeljebb megesszük a kóbor kutyákat amik azóta is folyamatosan követnek minket. Attól se találják viccesebbnek ha felvetem hogy azért nem nevetnek mert vegeráriánusok és ők úgysem ennének belőle.....

Majd próbálok csinálni egy bejegyzést ahol mindenkiről feltöltök egy képet meg a nevét hogy el lehessen képzelni őket, de még nem sikerült mindenkit lelesifotóznom a projekthez :(.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése