2014. április 18., péntek

Fecskék



10. nap
Péntek, parttakarítás. Csak úgy kb odafigyelve is sikerül megtölteni két teljes zsákot szeméttel, hihetetlen h miket dobálnak a tengerbe és hogy milyen mennyiségben. Újra találtunk egy teknőst, megkérdeztem Yusufot hogy normális e hogy ezek így vannak, azt mondta hogy a teknősök a tengerben élnek, évente egyszer jönnek ki költeni a szárazföldre, amiket találunk valószínűleg öregek és a part közelében pusztulnak el ezért dobja ki őket a hullámzás.

Kezdünk kifogyni a főzési ötletekből, ez nem túl megnyugtató így a második héten, ebédre Juli tejfölös tésztát főzött reszelt sajttal, hát nem egy kulináris forradalom ami itt folyik.
Délután a csapat nagy része bement Mersinbe hogy a Gitáristen elszakadt gitárhúrját kicseréljék, hősünk nagyon optimista volt, azt mondta hogy ha nem cserélik ki egyből megy a rendőrségre. Ő a legfurcsább ember akivel eddig találkoztam, Lucával beszélgettünk hogy tényleg ilyen vagy csak ő a világ legnagyobb trollja és csak nagyon jól szórakozik. Abir most már napi rendszerességgel kiabál vele hogy ne beszéljen csúnyán és ne keménykedjen mert felhívja az anyukáját.
Julival és Georigianával inkább Kazanliba mentünk körülnézni, egyszerre értünk haza a többiekkel. A húrokat kicserélték, bár azért egy gitárhangolót is rásóztak a srácra a húrszett mellé.
Este nekem kellett főzni, mindenki nagy örömére tojás volt, a konyhában található körülbelül összes zöldségből és fűszerből tettem bele valamennyit hátha jobb lesz tőle. Nem lett. Viszont mindenki megette és senki nem ment el helyette kebabot enni, ami azért jól esett.
Megbeszéltük hogy szombaton elmegyünk Tarsusba, itt van valami vízesés meg talán Szent Pál szülőhelye, mindenesetre jó lesz kimozdulni. Bár a fecskék alacsonyan szállnak remélem itt nem érvényes az hogy akkor eső lesz.
Este először az olaszok tanítottak meg egy kártyajátékra aztán Luca, Gitáristen, Georgiana meg én elkezdtünk Tabuzni, kénytelen leszek kezdeni egy füzetet amiben csak a Gitáristen legjobb mondásait gyűjtöm, biztos hogy jó lesz egy későbbi bejegyzésnek.


Reggel van, esik. Még mindenki alszik, nem tudom, hogy így el akarunk e menni bárhova. Hülye fecskék.

1 megjegyzés: