2014. május 21., szerda

Tojásrakás



43. nap

Megint partot takarítottunk, mint kiderült nem vagyunk nagyon szakszerűek, elvileg elsőre csak a nagy szemeteket kellene összegyűjteni mindenhol, és csak miután az megvan leállni a kis darabkákért. Igazából érthető, így tényleg lehet hogy akár a halászkunyhók utáni részt is ki tudnánk takarítani. És még csak meg se vagyok lepődve, hogy a csoport még a szemétszedést is el tudja rontani.
Mindenesetre fél 11 után senki sem dolgozik szívesen, ilyenkor lehet Facebook partyzni, vagy napozni a parton.

Délután hirtelen előtört a mélységből a szemétszörnyes előadás, kiderült hogy jövő héten valami óvodában elő akarják adni. Ennek örömére próbáltunk. A Gitáristent szerep szerint (!) fejbe kell vernem egy kólásüveggel, ráadásul a végén tényleg lesz tánc. Viszont a fejem nem látszik a maszkban és mivel a végén halott vagyok, a táncban se veszek részt. 

Elkezdődött a tojásrakó időszak, este tízkor elindultunk a partot figyelni hogy látunk e teknősmamákat. Elég relaxálós dolog lesz a későbbiekben, ha látunk egyet fészket ásni akkor egy-két ember ott marad hogy figyeljen a kutyákra meg az emberekre hogy ne zavarják, utána meg visszakísérik a vízig. Viszont amíg fészket ás, az eltarthat 2 óráig is. Kíváncsi leszek hogy Kalina mit fog kezdeni a feladattal mondjuk éjféltől kettőig mikor normális esetben tízkor elmegy lefeküdni. Vagy a gitáristen aki egyszer állítólag 15 percig képes volt csöndben egy helyben ülni, de ezt se látta senki és nem is hisszük el.
Persze ők nem tudják hogy ez lesz a feladat mert az őrjárat közepén mielőtt Yusuf elmesélte volna hogy mi lesz a feladat megunták és hazamentek.
De legalább 5 hét után láttam élő, nem sérült tengeri teknőst. Már megérte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése