2014. május 30., péntek

Öğrenmek

51. nap

Annyira nem volt jó ötlet teflon edény nélkül elkezdeni császármorzsát főzni, a művelet közepén lábast cseréltem annyira oda volt égve az alja, végül nem lett rossz de senki nem kért belőle meg sokat is kellett mosogatni. Mindegy legalább megpróbáltam. Ma tuti dönerezni fogok.

Volt török óra, igazából nincs nagyon koncepciója, kis nyelvtant veszünk aztán mindenféle random mondatokat kell fordítani. Tegnap Kalina nagyon elemében volt, az élethez nélkülözhetetlen mondatokkal mint "hol találok angol nyelvű mozit", "mikor gyerek volt még nagyon aranyos volt", "itt hagytál minket egyedül, szégyelld magad". Ezt az utolsót Yusufnak akarta mondani mert most egy másik csoporttal van és már két napja nem láttuk. Szerencsétlen tanár kicsit értetlenkedett néhány mondatnál de Kalina megnyugtatta hogy ha az ő angolját megérti akkor tud angolul. Mondjuk ha ebben mérjük akkor a világon senki nem tud angolul.

Este teknősözés volt, nagyon szakszerűen sétálunk továbbra is a parton és néha rábökünk egy lyukra hogy áhá ott van egy és örvedezünk vala. Valamikor a jövő héten jön a másik csoport, majd be kell mutatni nekik hogy mennyire profik vagyunk a teknős monitoringban. Remélem a gitáristen az alkalomnak megfelelően öltönyben fog sétálni.

Ma összeismerkedünk a másik csoporttal, délben kell a kapunál lenni hogy felszedjen a busz. Kalina szerint ván-tú-zíró-zíró hour. Kalina nem tud húszig számolni angolul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése