2014. június 3., kedd

55. nap

Nem volt elég szép idő ahhoz hogy bármi értelmeset csináljuk, ezért elkezdtem a kötelezőt; a program végén kapunk egy YouthPass nevű valamit amiben igazolják hogy részt vettünk ezen a projekten. Ez eddig oké is lenne, de van benne 8 referencia amik szerint értékelni kell az önkéntest
1. Az anyanyelven folytatott kommunikáció
2. Az idegen nyelveken folytatott kommunikáció
3. Matematikai kompetenciák és alapvető kompetenciák a természet- és műszaki tudományok terén
4. Digitális kompetencia
5. A tanulás elsajátítása
6. Szociális és állampolgári kompetenciák
7. Kezdeményezőkészség és vállalkozói kompetencia
8. Kulturális tudatosság és kifejezőkészség


A nagy probléma hogy kitalálták hogy mindenki értékelje saját magát, E/3 személyben. Ez egyrészt marha idegesítő ki a fene ír magáról E/3-ban másrészt a megadott kompetenciák fele nettó bullshit(a tanulás elsajátítása WTF?) a másik felének meg semmi köze a projektünkhöz (bár lehet hogy matematikai kompetencia hogy tudom hogy 20 lírából 4 sör meg 2,5 liter kóla kifér és még marad is 50 figyingem). A végére kicsit meguntam, a 7. pontra sikerült annyit beírnom hogy "He is creative".
Mindegy a gitáristenénél nem lesz rosszabb, ő csak kimásolta a segédkérdéseket és átírta magára (képes volt az önkéntes csoportban dolgozni?------> Houssem képes volt csoportban dolgozni)

Ebédre Luca főzött, valami nagyon speciális ragut, előző nap már 4 órán keresztül dolgozott vele, kis lángon főzés, aprólékos fűszerezés stb... Egy napig hagyni kell a hűtőben érni és utána már csak serpenyőben kell megmelegíteni.
Tanulság a jövőre Lucának hogy a serpenyőt nem szabad a horpadt oldalával kifelé feltenni a tűzre mert esetleg lecsúszik.
Fénykép: Here, have a picture of four hours of my life
Jó a történethez hozzá tartozik hogy csak fél adagot melegített egyszerre így senki nem halt éhen szerencsére.

Este teknőst mentettünk, szerintem mindenki érzi hogy teljesen értelmetlen így hogy még csak kutyák sincsenek de gyakorolni kell a professzionális sétálást mert elvileg ma jön a másik csoport hogy megnézzen minket munka közben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése